Tarieven en vergoedingen

 

De Ouder & Kind Praktijk Haarlem heeft contracten met de gemeentes binnen de regio Zuid-Kennemerland, de regio IJmond en de gemeente Haarlemmermeer. Voor alle gemeentes geldt dat er vergoede zorg geboden kan worden binnen de Basis GGZ (BGGZ). Voor de gemeente Haarlem, gemeente Zandvoort en de gemeente Haarlemmermeer geldt dat er tevens vergoede zorg geboden kan worden binnen de Specialistische GGZ (SGGZ).

Een verwijsbrief van een arts (kinder-, huis- of jeugdarts) of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is nodig voor de vergoeding vanuit de gemeente.

Gemeentes Zuid-Kennemerland

Haarlem
Heemstede
Bloemendaal
Zandvoort

Gemeentes IJmond

Driehuis
Santpoort-Noord
Santpoort-Zuid
Velsen-Noord
Velsen-Zuid
Velserbroek
IJmuiden
Beverwijk
Heemskerk

Gemeentes Haarlemmermeer I

Hoofddorp
Nieuw-Vennep
Aalsmeerderbrug
Abbenes
Badhoevedorp
Beinsdorp
Boesingheliede
Buitenkaag
Burgerveen
Cruquius
Haarlemmerliede
Halfweg
Leimuiderbrug
Lijnden
Lisserbroek
Oude Meer

Gemeentes Haarlemmermeer II

Rijsenhout
Rozenburg
Schiphol/Schiphol-Rijk
Spaarndam
Vijfhuizen
Weteringbrug
Zwaanshoek
Zwanenburg

De Ouder & Kind Praktijk Haarlem heeft geen contracten met zorgverzekeraars voor de psychologische zorg aan cliënten boven de 18 jaar. Indien u gebruik wilt maken van de zorg bij de Ouder & Kind Praktijk Haarlem, en u heeft geen verwijzing op naam van een kind onder de 18 jaar, raden wij u aan om contact op te nemen met uw huidige zorgverzekering.

Werkwijze

 

Na de aanmelding wordt er zo snel mogelijk telefonisch contact opgenomen om te bespreken wat de Ouder & Kind Praktijk Haarlem voor u en uw kind zou kunnen betekenen en om een eerste afspraak te maken.

In de eerste afspraak worden de zorgen in kaart gebracht, en wordt de hulpvraag verduidelijkt. Afhankelijk van de ervaren zorgen, de hulpvraag en de leeftijd van uw kind wordt vervolgens samen met u bekeken wat uw gezin/uw kind nodig heeft en op welke manier de praktijk deze hulp kan bieden.

Aanvullend wordt er soms diagnostisch onderzoek verricht om het functioneren en de ontwikkeling beter in beeld te krijgen. Het behandelplan, de manier waarop de zorg vorm gegeven wordt, wordt altijd in overleg met ouders en/of kind opgesteld.

Indien wij via de huisarts of het CJG nog niet in het bezit zijn van uw verwijsbrief, zou u deze dan mee willen nemen naar de eerste afspraak? Wanneer uw kind in het bezit is van een identiteitsbewijs, dient u deze ook mee te nemen bij de eerste afspraak.

Tevens zenden wij u voor het eerste gesprek een aanmeldformulier toe, waarvan wij u willen verzoeken om deze ingevuld en ondertekend door beide gezaghebbende ouders mee te nemen naar de eerste afspraak.

Wachttijden

 

De Ouder & Kind Praktijk Haarlem heeft op dit moment helaas een aanmeldstop voor de wachtlijst (bijgewerkt 27 september 2022).

Voor baby’s is de wachttijd in overleg met de verwijzer wanneer mogelijk korter, deze doelgroep proberen wij binnen twee weken te zien voor een eerste intakegesprek.

Voor spoedaanmeldingen vragen wij de verwijzer zelf eerst contact met ons op te nemen voor overleg.

Mocht de wachttijd langer dan 10-12 weken bedragen, dan zullen wij geen nieuwe cliënten op de wachtlijst plaatsen en denken wij graag mee over een alternatief.

Informatiebrief

 

Klik hier voor de informatiebrief 2019 – 2020 van de Ouder & Kind Praktijk Haarlem.